Miten valmistautua vanhojen tansseihin?

Vanhojen tanssit ovat nuoren lukiolaisen elämässä ainutlaatuinen tilaisuus, johon valmistautuminen vie pitkään. Vanhojen tanssien kohokohta on tanssiminen klassisten kappaleiden tahtiin, mutta monelle nuorelle tanssimista tärkeämpää on upeaan vanhojentanssimekkoon pukeutuminen. Siihen pukeutumisesta moni haaveilee läpi lukiovuosien ja mekkoon sekä asusteisiin ollaan valmiita käyttämään todella paljon rahaa. Vanhojentansseissa nähdyt trendit muuttuvat vuosittain, joten trendeihin kannattaa perehtyä etukäteen jos muodikkaasti pukeutuminen myös vanhojen päivänä kiinnostaa.

  1. Säästä rahaa vaatteisiin. Vanhojentanssimekko maksaa useita satoja euroja sekä uutena että käytettynä, joten vanhojen tanssien budjettia kannattaa alkaa suunnittelemaan ja rahaa kannattaa alkaa säästämään jo hyvissä ajoin. Monen vanhemmat ovat valmiita maksamaan osan mekkoon ja asusteisiin menevistä kuluista, mutta siitä huolimatta osa vanhojen päivään menevistä kuluista kannattaa maksaa itse.

  1. Osta omaan tyyliisi sopiva vanhojentanssimekko. Luota omaan makuusi, vaikka kaverit kannustaisivat pukeutumaan samalla tavalla kuin he vanhojen päivänä. Vanhojen tansseihin kannattaa valita mekko, joka päällä olo tuntuu upealta. Jos haaveissa on värikäs vanhojentanssimekko, osta mieluummin se kuin neutraalinvärinen trendimekko.

  1. Etsi tanssipari. Jotta paripula ei pääse omalla kohdalla yllättämään, kannattaa tanssiparin etsiminen aloittaa jo varhaisessa vaiheessa. Moni valitsee parin jo lukion ekana vuonna, mutta kannattaa muistaa myös se, että oma tanssipari voi löytyä oman lukion ulkopuolelta tai muiden vuosikurssien oppilaista.

  1. Hanki hyvät tanssikengät. Tanssikenkien ensisijainen tarkoitus on parantaa tanssimukavuutta, mutta myös näyttää kauniilta. Vaikka tanssikengät eivät vilkukaan helman alta, kannattaa laadukkaisiin kenkiin silti panostaa. Hyvät tanssikengät voivat löytyä jo omasta takaa tai ne voi ostaa uusina. Liian korkeakorkoiset kengät kannattaa unohtaa nopeasti, sillä monen tunnin tanssiminen tulee niissä tukalaksi.

  1. Varaa kampaaja ja meikkaaja ajoissa. Vanhojen päivänä kampaamot ja kosmetologit ovat täyteen buukattuja. Jos haluaa kauniin kampauksen ja ammattilaisen tekemän meikin, kannattaa kampaajalle ja meikkaajalle varata aika hyvissä ajoin etukäteen tai saattaa jäädä ilman ammattilaisen apua. Jo varausvaiheessa kannattaa selvittää tarkasti, millaisen kampauksen ja meikin vanhojen tansseihin haluaa. Jos kampauksen ja meikin taas tekee itse, kannattaa niitä alkaa ideoimaan ja harjoittelemaan pari kuukautta ennen h-hetkeä.

  1. Jos käytät itseruskettavaa, levitä voide iholle etukäteen. Moni nuori haluaa näyttää hieman päivettyneeltä vanhojen päivänä eikä luonnolliseen ruskettumiseen ole Suomen keskitalvessa mahdollisuutta. Itseruskettava kannattaa levittää iholle muutama päivä ennen vanhojen tanssipäivää, sillä viime hetkellä kiireessä levitetty itseruskettava ei näytä koskaan hyvältä. Kuori iho ennen itseruskettavan levittämistä ja varmista, ettei itseruskettava muutu iholla liian oranssiksi. Uutta itseruskettavamerkkiä ei kannata kokeilla ensimmäistä kertaa juuri ennen h-hetkeä, sillä lopputulos voi yllättää huonolla tavalla.

  1. Osta vanhojen päivää varten ekstrapari sukkahousuja, puuteripaperia, lisää pinnejä ja rakkolaastareita. Nämä ovat tärkeimmät tavarat vanhojen tanssipäivänä eivätkä ne paina laukussa juuri mitään. Monelta ongelmalta kuitenkin välttyy jos mukaan ottaa ekstraparin vaaleita sukkahousuja, rasian laadukasta puuteripaperia ja apteekin rakkolaastareita.

  1. Viimeistele asu upeilla asusteilla. Juhlavat asusteet on kuin tehtyjä vanhojen päivää varten. Asu kannattaa viimeistellä näyttävillä asusteilla, kuten kauniilla hiuskoristeella, kimaltavalla kaulakorulla tai isoilla korvakoruilla, jotka sopivat vanhojentanssimekkoon.

  1. Varaa valmisteluihin runsaasti aikaa. Vanhojen tansseihin valmistautuminen ei onnistu yhdessä yössä eikä kiireessä valmistautuminen ole kivaa. Aikaa kannattaa varata mieluummin liikaa kuin liian vähän. Viime hetken valmistelujen tulisi sujua mahdollisimman sujuvasti ja ilman sen suurempia yllätyksiä, jotta ennen vanhojen tanssien alkua olo pysyy rauhallisena ja rentona.